Kesäkahvila Rento

Suunnittelimme Joensuun keskustaan veden äärelle kotoisan puumökin, joka toimii Kesäkahvila Rennon ja Enjoy Lifen melontapisteen tukikohtana.

Elämyspalveluyritys Enjoy Lifen yrittäjä Lauri Tukiainen etsiskeli sopivaa paikkaa liiketilalle, jossa yhdistyisivät hyvät vesiyhteydet kajakointiin ja mahdollisuus pyörittää kesäkahvilatoimintaa. Unelmapaikka löytyi Pielisjoen varresta aivan Joensuun keskustan tuntumasta, ja meiltä Lauri kaipaili ideoita itse rakennuksen toteuttamiseen.

Suunnittelussa lähdimme siitä, että rakennus istuu jokirantaan niin kuin se olisi aina ollut siinä, joten aluksi haimme inspiraatiota kiertelemällä Joensuun vanhoja puutalokortteleita. Rakennus oli myös määrä tehdä asiakkaan kierrätysmateriaalia hyödyntäen niin pitkälti kuin mahdollista, joten ”punainen tupa ja perunamaa” -henkinen mökki alkoi löytää muotoaan.

Suunnittelimme ulkoasua yhdessä asiakkaan kanssa, teimme tekniset piirustukset ja rakensimme kantavat runkorakenteet. Rakennus mitoitettiin niin, että kaksi henkilöä mahtuu toimimaan tiskin takana. Erityishuomiota kiinnitettiin kevytrakenteisuuteen ja liikuteltavuuteen, sillä rakennuksen tuli olla tarvittaessa siirrettävissä talvehtimaan tai palvelemaan asiakkaita muussa paikassa. Lopullisesti mökki rakennettiin ja viimeisteltiin mummolankeltaiseksi talkoovoimin.

Kesällä 2018 Lauri myi yrityksensä uusille omistajille, mutta kahvilaliiketoiminta joen rannassa jatkuu. Rakennuksessa toimiva Kahvila Rento on nimensä mukaisesti lokoisa kesänviettopaikka, mihin tämä sympaattinen mökki vanhoine ikkunoineen tarjoaa persoonalliset puitteet.

Suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Asiakas ja Puuartisti
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari