Puuartismi

Näistä emme tingi.

#1

Jokaisella toteutuksella on tarina

Haluamme luoda teoksia ja töitä, joista et luovu. Avaamme puumateriaalin taustatarinoita ja kerromme käsityön eri vaiheista. Näin tuomme toteutukseen lisää merkitystä, lisää tunnearvoa – niin, että se on tulevaisuuden perintökalleus ja antiikkia.

#2

Meistä ei tule tehdasta

Emme halua rajoittaa tekemistämme siihen, mihin koneet pystyvät. Sarjatyö toisi mukanaan kaavoihin kangistumisen, josta pysyttelemme kaikin keinoin erossa. Ainutkertaisiin projekteihin saamme ladattua kaiken osaamisemme ja oppimiskykymme pienintä yksityiskohtaa myöten.

#3

Käytämme oikeaa puuta

Meistä puu on kauneimmillaan mahdollisimman luonnollisessa muodossa – niin, että se paitsi näyttää aidolta, se myös tuntuu aidolta, kun sitä koskettaa. Siksi emme esimerkiksi halua hukuttaa ilmeikästä puun pintaa paksujen lakkakerrosten alle. Parasta oikeassa puussa on yllätyksellisyys: koskaan et tiedä, mitä sahatessa löytyy.

#4

Tiimissä on oltava erilaisuutta

Samaa projektia ei meillä tehdä kahta kertaa, mutta tokihan jokaisella tiimiläisistä on omat vahvuutensa. Tiimin erilaisista taustoista ja mielenkiinnonkohteista tulee yhdistelmä osaamista, jolla “Maailman paras puusepänverstas” – titteliä kohti voidaan pyrkiä. Yhdessä.

#5

Kokeilemme aina jotain uutta

Kokeilunhalu pitää meidät virkeänä, ja siksi suunnittelemme asioita, joita emme ole ikinä tehneet. Hirvittääkö meitä? Kyllä, hyvällä tavalla – sillä silloin opimme ja menemme yrityksenä eteenpäin. Miikka ei ollut koskaan sorvannut palloa ennen kuin teki sellaiset Ähtärin pandoille. Kuusenjuurakoista ei ole tiettävästi ennen tehty moderneja saunanlauteita. Mitä seuraavaksi?