Massiivipuinen mainoskylttikatos

Keskieurooppalaishenkinen kylttikatos opastaa majoittujat perille.

Kylttikatos kuulostaa jokseenkin vaatimattomammalta rakennelmalta kuin tämä vajaat 5 metriä korkea massiivipuurunko käsintaottujen takorautakoristeiden kruunaamille lehtikuusikylteille. Sen tarkoituksena on joka tapauksessa erottua edukseen lehtikuusimetsän suojista ja toivottaa asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi majoittumaan ja viihtymään.

Joensuussa sijaitseva leirintä- ja caravanalue Holiday Linnunlahti uusi yritysilmettään, jolloin myös aikansa palvellut mainoskyltti oli aika päivittää uuden logon mukaiseksi. Kylttikatoksesta haluttiin jykevä, hieman keskieurooppalaishenkinen katettu rakenne. Kokonaisuutta täydentävät perustuksen kivipaadet ja maahan istutetut kohdevalaisimet.

Kylttikatoksen suunnittelussa oli mukana ranskalaisen rakennusperinteen osaaja Jonathan Carle, ja hän suunnittelikin katon kannatuksiin monitahoiset liitokset. Itse rungon valmistimme männystä, jonka käsittelimme sävytetyllä puuöljyllä säänkestävyyden takaamiseksi.

Logo on Markkinointitoimisto Tovarin käsialaa. Pesälän Paja taikoi logon takorautaiset tammenoksat ja kirjaimet, jotka liitettiin lehtikuusesta valmistamiimme kylttipohjiin.

Katos pääsi seisomaan paraatipaikalle Linnunlahden satakunta vuotta kasvanutta lehtikuusimetsää vasten ja siellä se kestää arvokkaana pohjoiskarjalaisista säänvaihteluista huolimatta.

Suunnittelu: Jonathan Carle ja Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Metalliosat: Sami Hyvärinen | Pesälän Paja
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari