Rokumenttisauna

Dokumenttifestivaalin ulkoilmanäytöstä varten rakensimme siirrettävän saunan, josta on 360 asteen näkymät.

Rokumentti Rock Film Festival järjesti marraskuussa 2014 osana 10-vuotisjuhlaansa elokuvien ja taide-esitysten ulkoilmanäytöksen Joensuun Ilosaaressa. Illan teemana oli ”Kesä vaikka väkisin”, joten paikalle oli luonnollisesti saatava sauna. Yhteistyössä Enjoy Lifen kanssa lupasimme järjestää paikalle ”telttasaunan” paljuineen, mutta saunasta tuli lopulta telttaratkaisua paljon kestävämpi ja uniikimpi.

Suunnittelimme ympyränmuotoisen saunan, jonka seinät tehtiin vanerielementeistä ja jykevät, parikymmentä henkeä vetävät lauteet leveästä, tuppeensahatusta lankusta. Saunan erikoisuutena on täysi 360 asteen näkymä sisältä ulos, joka toteutettiin läpinäkyvällä pleksillä. Muuten sauna värjättiin hiilenmustaksi, jotta se naamioituu ympäristöönsä ja sen sisältä kajastava valo pääsee oikeuksiinsa marraskuisena iltana.

Iloksemme festivaalikävijät tuntuivat kovasti nauttivan ulkoilmasaunomisesta – mikäs siinä katsellessa upeasti valaistua Ilosaarta ja rock-henkisiä dokumentteja suoraan lauteilta leppeässä lämmössä.

Myöhemmin tämä sauna on kasattu ja purettu useampaan otteeseen eri tapahtumissa. Nykyisellään tämän saunan omistaa eräs paikallinen metsästysseura, joiden poppoo saa varmasti hyvät löylyt hirvenkaadon jälkeen.

Suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari