Rustiikkinen keittiönpöytä

Historiaa huokuvat, yli sata vuotta vanhat lankut saivat uuden elämän yksinkertaisen kauniissa ruokapöydässä.

Remonttia tekevä asiakas löysi meille keittiösuunnittelijan kautta, joka ehdotti keittiön katseenkerääjäksi vanhannäköisestä puusta tehtyä pöytää.

Materiaaliksi valittiinkin yksimielisesti myös muualla käyttämäämme yli satavuotiasta mäntyhirttä, jolla on mielenkiintoinen historia – alun perin hirret olivat nimittäin Pielisjoen varren uittotuvan seinää. Vaihtuvat sääolosuhteet ovat tehneet hirsiin ainutlaatuista patinaa, ja uittotuvan purkamisen jälkeen lankut ovat keränneet vielä vuosikymmenien ajan lisää elämän jälkiä varaston lattiamateriaalina.

Suunnittelimme pöydästä kaksi eri mallia, modernimman ja perinteisemmän, ja lopulta asiakas mieltyi enemmän perinteiseen malliin. Pöydän väri haettiin juuri asiakkaan värimaailman mukaiseksi usealla eri öljyahakäsittelyllä, ja jokaisen käsittelyn jälkeen pintaa kulutettiin eri menetelmillä, jotta saatiin haluttu, patinoitunut ilme.

Lopuksi kannen päälle tuli vielä muutaman millin paksuinen karkaistu lasi, joka suojaa pöytää ja tekee siitä helppohoitoisen. Näkyviin kuitenkin jää rouhean kaunis puumateriaali, jota uittomiesten leimat ja lankuista kaivetut naulat ja kiväärinluodit ovat muovanneet ennen nykyistä käyttöä.

Suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari