Luovan työtilan sisustuskokonaisuus

Lasilattiainen pianonsoittoparvi, tummaksi hiillytetty puu ja kelttiläishenkisyys ruokkivat villejäkin ideoita.

Valoparta Oy:n valotaiteilija Kari Kola kertoi meille sisustustoiveitaan perustamaansa luovien alojen ammattilaisten työtilaan, Vaskeen, ja me innostuimme päästessäme visioimaan näiden suunnitelmien toteuttamista puun muodossa. Kola halusi keittiön kalusteet ja suuren pöydän kelttiläistyyliin sekä keittiötilan yläpuolelle parven, jossa voi heitellä ideoita flyygelinsoiton lomassa.

Me sitten lähdimme suunnittelemaan näyttävää, lasilattiaista parvirakennetta portaineen. Lopulta parvesta muotoutui 2,8 metriä korkea rakenne, jonka runko valmistettiin poltetusta, harjatusta ja vahatusta massiivimännystä ja pylväisiin jätettiin tarkoituksella muutamia kirvesmiemerkintöjä edustamaan meidän ammattialaamme 🙂

Parvelle johtavat ilmavat kierreportaat rakensimme askelmaelementeistä, joista jokainen sitoutuu aina edelliseen ja seuraavaan askelmaan. Näin saimme aikaan kestävän porrasrakenteen ilman erillistä runkoa. Portaiden kaide mietittiin yhtä lailla mahdollisimman kevytilmeiseksi, joten vahvistimme paksua köyttä rautalangalla ja luottoseppämme Sami Pesälän Pajalta takoi köydelle pidiketolpat.

Paikallinen mänty pääsi hiillytettynä esiin myös rotevassa lankkupöydässä, johon Sami niinikään takoi metalliset jalat ja kaiversi riimukirjoitusta keskituen päätyihin. Kelttiläisyyttä henkivät myös keittiön pilarit, joihin veistimme käsin silmukkakoristuksia.

Keittiökalusteisiin käytimme männyn sijaan tummaksi käsiteltyä tammea, josta valmistimme keittiön tasot, hyllyt ja kaapistot sekä kuusikulmaisia lokeroita, joita voi käyttää vaikkapa sohvapöytinä tai tohvelitelineinä.

Sisustussuunnittelussa mukana oli sisustusarkkitehti Anu Kankkunen Sisustus Tuumasta, ja kunnioitusta herättävän kokoisen maailmankartan seinälle maalasi Katja Kouvalainen DecoraDorasta.

Tätä projektia oli todella mielekästä tehdä, kun saimme leikitellä muodoilla ja rakenteilla ja toteuttaa tilan, joka on kaukana perustoimistosta. Vaski kehittyy edelleen, joten mielenkiinnolla odotamme, mitä kaikkea sinne vielä tuleekaan!

Kaluste- ja rakennesuunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Sisustussuunnittelu: Anu Kankkunen | Sisustus Tuuma
Toteutus: Puuartisti
Metalliosat: Sami Hyvärinen | Pesälän Paja
Valokuvat: Kasper Garam ja Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari