Ravintolakalusteet – Local Bistro

Joensuulaisen ravintolan Local Bistron idea on nimensä mukaan paikallisuudessa, joten meidät tilattiin toteuttamaan puukalusteet ja -verhoilut lähialueen materiaalista.

Joensuun Kauppakadulta löytyvän ravintola Local Bistron ruokalistalla on bistrotyyppistä lähiruokaa karjalaistwistillä höystettynä, ja samaa paikallista konstailemattomuutta haettiin myös sisustuksessa. Suunnittelutoimisto Nurkanvaltaajat ideoi sisustuksen, jossa puu saa jäädä mahdollisimman viimeistelemättömän oloiseksi tuomaan rouheaa tunnelmaa.

Meillä oli projektiin tiedossa juuri sopivaa materiaalia, nimittäin Joensuun tukinuittohistoriaan läheisesti liittyvää, sään pieksämää ja uittomiesten nimikirjaimin ja leimoin merkkaamaa seinälankkua. Vuonna 1886 perustetun Pohjois-Karjalan Uittohdistyksen uittotupa sijaitsi Pielisjoen yläjuoksulla, ja kun tupa purettiin 1970-luvulla, lankut palvelivat vielä varastorakennuksen lattiana ennen lopullista purkua ja varastoon päätymistä 2004.

Tätä yli satavuotiasta materiaalia hankittiin sitten reilu satsi 14 pöydän, 40 neliömetrin seinäverhouksen, seitsenmetrisen tilanjakajan, baaritiskin ja ravintolanpuoleisen keittiötiskin valmistamiseen. Lisäksi teimme asiakkaan uudemmasta puumateriaalista kaksi reilunkokoista pöytää ja perunalaatikkomallisia hyllyjä baaritiskin taakse. Taidetakomo Tulikiila toteutti takorautaiset osat tiskeihin, tilanjakajiin ja kahteen pöytään.

Kalusteet vahattiin kevyesti värittömällä mattavahalla, jotta vanhan materiaalin tuntu säilyy ja ruokailijat voivat bongata palan paikallishistoriaa aina lähialueen mauista nauttiessaan.

Suunnittelu: Joonas Korhonen | Nurkanvaltaajat
Metalliosat: Taidetakomo Tulikiila
Tekninen suunnittelu ja toteutus: Puuartisti
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari