Siro mahonkivitriini

Kevytilmeisen lasivitriinin erikoisuutena on saumattomasti rungon kehykseen uppoava vetolaatikko.

Asiakkaan komeat lasitaide-esineet kaipasivat vitriiniä, josta haluttiin kookas mutta kevyt. Hakusessa oli jotain muuta kuin talonpoikaistyyliä – enemmänkin 50-lukua, pyöreää nurkkaa ja värisävyksi lämmin mahonki kiiltävällä vahalla.

Siltä pohjalta lähdimme suunnittelemaan kaksiosaista kalustetta, eli runko/laatikosto ja sen päälle tuleva lasikehikko ovat erilliset. Mitoitimme runko-osan syvemmäksi kuin itse vitriinin, jotta kaluste on vakaa 1,8 metrin korkeudestaan huolimatta. Jalkojen rakenteeseen, lasien kehyksiin ja koko kalusteen yleisilmeeseen haimme siroutta ja keveyttä. Vetolaatikon etusarja suunniteltiin uppoamaan rungon viistottuun kehykseen saumattomasti, jotta “kliini” ilme säilyy..

Materiaalina mahonki tuo keveyden vastapainoksi näyttävyyttä värillään ja jännittävällä syykuviollaan, ja sitä on miellyttävää työstää kalusteiksi. Viimeistelimme mahonkiosat kiiltävällä öljyvahalla ja messinkivetimillä, ja Kimmelux toimitti kirkkaanväriset lasit.

Sirojen puuosien suunnittelu lasin vastapainoksi vaatii tosiaan herkkää otetta ja olemme iloisia, että asiakas tykkäsi toteutuksesta – kaluste istuu hyvin heidän muihin kevytilmeisiin kalusteisiinsa ja korkeussäädettäville lasitasoille saa kookkaatkin taide-esineet hienosti esille.

Suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Lasityöt: Kimmelux Oy
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari