Tunnelmalliset tammiviiluvalaisimet

Ohuesta tammiviilusta taivutetut lampunvarjostimet lämmittävät uuden seurusteluravintolan tunnelmaa.

Tuttu sisustussuunnittelija Hanna Puolakka Muodoste Oy:ltä mietti uuteen ravintolaan kevyitä, kartion muotoisia riippuvia ja pöytämallisia valaisimia, joissa puu ja käsityön jälki saisivat näkyä. Puuvalaisimilla haettiin tummaan sisustukseen lämmintä hehkua, ja kirkkaiden polttimoiden kanssa petsatun tammen sävy ja syykuviot erottuvatkin kauniisti.

Hannan ajatusten pohjalta suunnittelimme mallin viilukartioihin, joiden alahalkaisija on noin 35 cm. Halusimme, että kartio taivutetaan useammasta osasta, jotta valaisin on mielenkiintoinen katsoa joka suunnasta. Saumakohdat antavatkin näihin sitä kaivattua käsityön leimaa, kun taivutetun tammen syykuviot kiertävät hauskasti ympäri varjostinta.

Materiaalina käytimme tammiviilua kahtena 0,6 mm kerroksena, jotka liimasimme toisiinsa ensin suoraksi levyksi. Sitten leikkasimme kartioiden aihiot ja ennen kuin liima oli kokonaan kuivunut, taivutimme kartiot lopulliseen muotoonsa. Ulkopuolelta ne värjättiin petsillä ja viimeisteltiin kalustelakalla.

Vaikka luonnollisesti massiivipuun ystävinä emme käyttäisi viilua käyttökalusteissa, antaa se toki enemmän mahdollisuuksia tällaisten herkkien muotojen tekoon, joita on hauska välillä päästä taiteilemaan 🙂

Suunnittelija oli tyytyväinen valaisimien ilmeeseen ja lopulliseen värisävyyn, joten kannatti urakoida, vaikka yötöiksi meinasi mennä ennen ravintolan avajaisia! Jokainen valaisin on varmasti hiuksenhienosti erilainen – ja niin pitää ollakin, kun uniikista käsityöstä puhutaan 🙂

Suunnittelu: Hanna Puolakka | Muodoste Oy ja Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Valokuvat: Kasper Garam | Markkinointitoimisto Tovari