Valkotamminen ruokasalin pöytä

Jyhkeän, satakiloisella kannella ja siihen sopivaksi suunnitelluilla jalkarakenteilla varustetun reilun kolmimetrisen ruokapöydän ääreen mahtuu monta ruokailijaa.

Asiakas tarvitsi uuden omakotitalon ruokasaliin reilunkokoisen pöydän, joka istuisi väritykseltään talon valkotammiparkettilattiaan ja jonka ääreen koko lähisuku mahtuisi kokoontumaan. Idea pöydän mallista oli jo selvillä, mutta meitä tarvittiin pöydän toteuttamiseen juuri oikean kokoisena ja värisenä.

Teimme asiakkaan antaman mallikuvan perusteella omat piirustukset, joissa mitat muokattiin sopiviksi ja runkorakenteet ja liitosratkaisut silmää miellyttäväksi. 3,2 metrin pituisen pöydän materiaalina käytetty valkotammi valittiin tarkoin, sillä pöytään haluttiin oksaton, siisti ilme. Kansi valmistettiin normaalia 40 millimetrin soiroa leveämmästä 120 millimetrin soirosta, mikä sopi pöydän pelkistetyn tyylikkääseen ilmeeseen.

Näin jykevän pöydän ollessa kyseessä oli tappiliitokset suunniteltava erityisen vahvoiksi, jotta ne kestävät niin kuin laatukalusteen kuuluu. Pintakäsittelyyn oman haasteensa toi valkotammen sävyttäminen asiakkaan muuhun sisustukseen sopivaksi, mutta kuitenkin siitä edukseen erottuvaksi. Useiden kokeiluiden jälkeen pintaan löydettiin kuitenkin juuri oikeanlainen öljyvahakombo, jolla valkotammen syykuvio jäi kauniisti esille, joka suojaa pöytää ja on helppo asiakkaan myös tarvittaessa huoltaa pitkäikäisessä käytössä.

Suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti ja asiakas
Toteutus: Puuartisti
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari