Kahvilanpöydät ja valaisimet

Tunnelmallista puun lämpöä Joensuun keskustan kahvilaan tuovat vanhasta mäntyhirrestä tehdyt pöydänkannet ja valaisimet.

Suunnittelimme pöydänkannet ja valaisinpalkit sisustussuunnittelupalvelu Nurkanvaltaajien Joonas Korhosen suunnitelmien pohjalta, joissa haettiin Coffee Housen lämpimänsynkkään värimaailmaan sopivaa, massiivista ja patinoitunutta tyyliä.

Materiaaliksi soveltui erinomaisesti alun perin Pielisjoen varren uittotuvan seinänä ja varaston lattiamateriaalina sadan vuoden aikana muovaantunut mäntyhirsi, joista saimme jyhkeät, kuuden sentin paksuiset pöydänkannet korkeisiin baaripöytiin sekä sohvapöytään.

Alkuperäistä puun tuntua ja historiaa haluttiin ehdottomasti korostaa pöydänkansissa, joten pintakäsittely oli enemminkin pientä meikkaamista kuin peittämistä. Värisävyä haettiin hieman harmaaseen vivahtavaksi, mutta öljyvahakäsittelyllä puun lämpö saatiin silti säilymään. Pöytiin upeasti istuvat metallijalat valmisti Taidetakomo Tulikiila (nykyisin Pesälän Paja).

Valaisinpalkkeihin haluttiin lämmintä sävyä, ja tummanpunaruskeaksi käsitelty uittotupalankku toi haluttua ilmettä myös niihin.

Hämyisen tunnelmallisessa valaistuksessa, puun rauhoittavassa vaikutuksessa viihtyy kahvikupin äärellä varmasti tovin jos toisenkin. Ja olipa joku asiakas tunnistanut Puuartistin käsialan, vaikkei varmaa tietoa hänellä ollutkaan!

Suunnittelu: Nurkanvaltaajat
Metallijalat: Taidetakomo Tulikiila
Toteutus: Puuartisti
Valokuvat: Joona Kotilainen | Markkinointitoimisto Tovari