Kalustekokonaisuus pähkinäpuusta

Pähkinäpuukalusteiden lämpö ja näyttävyys toimivat sisustuksen yhdistävänä tekijänä.

Toteutimme asiakkaan uuteen omakotitaloon massiivipähkinäpuisen kalustekokonaisuuden, jonka ruokailutilan pöytä, olohuoneen tv-seinäinstallaatio ja makuuhuoneen säilytyskaluste/tv-seinä tuovat yhtenäistä linjaa läpi talon. Tumma pähkinäpuu vangitsee katseen ja luo lämmintä vastapainoa tähän modernin minimalistiseen kotiin marmorilaattalattioineen.

Kalusteet on piirtänyt sisustusarkkitehti Jonna Röynä IceDesignilta, ja lähdimme niiden pohjalta muokkaamaan lopullisia mitoituksia ja toteutussuunnitelmaa.

Kalusteiden mitoituksissa otimme huomioon erityisesti tilojen korkeudet. Olohuoneen tv-seinäinstallaatio sovitettiin vajaan 4 metrin huonekorkeuteen ja kaltevaan kattoon niin, että puuelementit ja raot rytmittyvät tasapainoisesti. Haimme samaa harmonista rytmiä makuuhuoneen täyskorkean säilytyskaluste-/tv-seinä-yhdistelmän mitoituksissa. Näin kookkaat taulutelevisiot eivät hallitse huoneita, mikä nimenomaan oli Jonnan suunnitelman ideana.

Molemmissa koko seinän kalusteissa hyödynsimme vesiputousliitoksia, eli halusimme, että sama syykuvio jatkuu liitoksen yli. Näyttävä, yhtenäinen ilme ei myöskään rikkoudu johdoilla tai pikkutavaroilla, kun ne saa kätevästi piiloon kalusteisiin.

2,4-metrisessä ruokapöydässä yhdistimme massiiviset jalkarakenteet ja keskipalkin 2 cm paksuun laminoituun lasiin, jolloin kokonaisuuteen saatiin keveyttä. Jalkarakenteen mielenkiintoisena detailina voi huomata sen, että jalat on aseteltu vinoon sekä sivu- että päätylinjasta katsoen ja ne levenevät hieman alaspäin.

Voimakkaan ruskea sävy kalusteisiin saatiin värittömällä öljyvahakäsittelyllä, sillä pähkinäpuussa on luonnostaan kaunis väri ja syykuviointi, jota vaha vain nostaa paremmin esille. Pähkinää on miellyttävä työstää ja siitä saa todella näyttävää jälkeä, jos kaipaa että kalusteissa on väriä ja dramatiikkaa 🙂

Suunnittelu: Jonna Röynä | ICE DESIGN
Tekninen suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Lasityöt: Rösch Oy
Valokuvat: Kasper Garam | Markkinointitoimisto Tovari