Restaurant Interior Elias

Valkovahattu saarni tuo kirkkautta ja kuulautta lämminhenkiseen ravintolatilaan.

Joensuun Ortodoksisen seurakuntakeskuksen tiloissa toimiva ravintola Elias kaipasi meiltä uutta ilmettä: isoa tilaa haluttiin jäsentää tilanjakajaelementeillä, ruokalinjasto kaipasi uudet kannet sekä viereensä tarjoilupöydän säilytystilalla ja asiakaspaikkoja haluttiin lisätä uusilla pöydillä.

Ravintolatila on tosiaan viitisen metriä korkea, ortodoksisella taiteella koristettu näyttävä sali, joten halusimme kalusteisiin vaaleutta, seesteisyyttä ja tietynlaista arvokkuutta. Niinpä materiaaliksi valikoitui puun syyt voimakkaasti näyttävä saarni, joka valkovahattiin kuulaaksi.

Tilanjakajat suunnittelimme asiakkaan referenssikuvien pohjalta. Pesälän Pajan Sami teki tilanjakajiin “ikkunarungot”, joihin me sitten teimme puiset alaosat – lankkukehän massiivisaarnista ja verhoukset saarnipaneelista. Alunperin 2,3 metrin korkuisia tilanjakajia tuntui hurjalta piirtää, mutta kun ne lopulta vietiin itse tilaan, niin koko oli juuri sopiva tuomaan tilaan yhtenäisyyttä ja kotoisuutta ja vähentämään hallimaista vaikutelmaa.

Sami valmisti myös metalliset jalat pöytiin, joihin me puolestamme teimme reunaviisteillä kevennetyt pyöreät pöydänkannet. Pyöreillä pöydillä tuskin koskaan saa maksimaalista määrää asiakaspaikkoja, mutta tässä tapauksessa niillä saatiin aseteltua pöydät järkevämmin kyseiseen tilaan – sekä vaihtelua ja fiilistä sitäkin enemmän.

Tässä projektissa oli hauskaa tehdä isoa tilakokonaisuutta. Sama materiaali ja samanlaisella reunaviisteellä viimeistely yhdistävät eri kalusteita, ja toisaalta erilaiset kantikkaat ja pyöreät muodot tuovat mielenkiintoisuutta. Ruoka täällä taatusti maistuu, sen voimme sanoa 🙂

Suunnittelu: Miikka Kotilainen | Puuartisti
Toteutus: Puuartisti
Metallityöt: Sami Hyvärinen | Pesälän Paja
Valokuvat: Markkinointitoimisto Tovari