Tarina­puut

Puu materiaalina saa mielen vaeltamaan menneeseen: puun vaiheisiin ja kasvuhistoriaan kymmenien, ehkä yli sadankin vuoden ajalta.

Missä puu on kasvanut? Mitä tapahtumia se on nähnyt historiansa aikana? Ketä ihmisiä sen ympärillä on ollut? Mitä kaikkea se on kuullut ja todistanut?

Annetaan puun kertoa.

Näitä muistoja puiden elämän varrelta keräämme talteen, kun etsimme tarinapuita projektiemme raaka-aineeksi. Annamme puiden taustatarinoiden inspiroida uniikkien piensarjojen ja mittatilausprojektien suunnittelussa ja lisäämme niihin oman lukumme.

Emme halua kaataa puita varta vasten. Mutta kun tulee puiden aika lähteä, ne saavat uuden elämän kalusteena.

Millaisia kaskuja kertovat 1800-luvun uittotuvan seinälankut? Entäpä Joensuun virkistyskeitaana ja Ilosaarirockin syntysijana tunnetun Ilosaaren puistopuut, jotka pelastuivat energiapuukohtalolta? Mitä syntyy myrskyn kaatamista kuusenjuurakoista?

Tarina lähtee yhtä lailla sinusta: vanhoista lankuista mummolan vintillä, ukin aikanaan sahauttamista tukeista, patinoituneista lattialaudoista, mielenmaisemastasi kaadetusta puusta… Puulla on tunnearvoa, jonka voimme tallentaa kalusteen muotoon, niin että se säilyy myös tuleville sukupolville.

Haluatko jotain kaunista ja kestävää, joka kertoo sinusta, tästä ajasta ja menneestä vielä vuosien ja vuosien päästäkin?

Omakohtaisiin, uniikkeihin tarinapuukalusteisiin voit tutustua kohdassa Yksilöt.

Uittotupa

Ilosaari

Myrskytuulen kannot

Yksilöt

ENTÄ SINUN TARINASI?

Haluatko kalusteen, jollaista ei ole kenelläkään muulla? Kalusteen, joka kertoo jotain sinulle tärkeää? Kalusteen, joka kestää?

Kerro meille, mikä puumateriaali on sinulle merkityksellistä, ja suunnitellaan siitä yhdessä jotain pysyvää.